Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Parket waxen

Een vloer in de was zetten is bijna hetzelfde als de vloer oliën. Voor het in de was zetten van een vloer is het belangrijk dat deze eerst voorbehandeld wordt met impregneerolie en daarna machinaal in de vaste was gezet wordt. Voor het onderhoud van een wasvloer wordt meestal gebruik gemaakt van vloeibare was. Een wasvloer oogt iets minder mat dan bijvoorbeeld een geoliede vloer, maar matter dan een lakvloer. Daarbij geeft een wasvloer ook nog eens een mooiere tekening van het hout in het parket.

Onderhoud van gewaxt parket:

Ook bij een wasvloer geldt dat het parket eerst goed moet verzadigen voor  er dagelijks met een vochtige doek schoongemaakt kan worden. De parketvloer wordt het mooist als deze nog één á twee keer afgewerkt wordt met was, zodat alle poriën en naden dichtzitten. Daarna is afnemen met een vochtige doek voldoende. 

Voordelen van gewaxt parket:

Ook een wasvloer kan plaatselijk behandeld worden om vuil en slijtage te verhelpen.
Was heeft ook als voordeel dat kleine naden meteen worden opgevuld en het parket goed egaal is.

Nadelen van gewaxt parket:

Hier geldt hetzelfde als voor een geoliede vloer: In het begin vergt een wasvloer meer onderhoud dan een gelakte vloer, maar dit neemt met de jaren af. Pas ook hier op met vochtigheid. De eerste tien dagen mag de vloer niet in aanraking komen met water. Verzadig de vloer eerst goed, voordat er dagelijks met een vochtige doek afgenomen kan worden.

Waardering: