Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Wat is laminaat?

De kwaliteit van laminaat staat bij ParketDirect voorop. Wij selecteren onze producten met uiterste zorg en nemen dan ook uitsluitend laminaat van hoge kwaliteit op in ons assortiment. Dat betekent overigens niet dat u bij ons niet goedkoop uit bent: juist vanwege onze uitgebreide collectie en grote voorraad kunnen wij u een topklasse laminaatvloer leveren voor een zeer aantrekkelijke prijs. Neem een kijkje in ons assortiment laminaat.

Wat is laminaat eigenlijk?                                                        

Een laminaat vloerdeel is een plank, die is opgebouwd uit een aantal lagen:

  • De ‘drager’,  een laag van houtvezelplaat. Die bestaat vaak uit houtvezels met kunsthars (HDF of MDF).  
  • Het ‘decor’, een laag papier waarop een afbeelding van hout is geprint. Dit decor wordt geprint op een grote lap papier en hieruit worden de planken gesneden. De grootte van het papier bepaalt hoe vaak een decor terugkomt in een vloer. Hoe groter het papier, hoe meer ‘unieke’ planken. Het decor wordt gedrenkt in melaminehars (kunststof) en zorgt ervoor dat de afbeelding duurzaam wordt.        
  • De ‘toplaag’, die bestaat uit nog een harde, transparante slijtlaag van melamine. In deze bovenste laag kan ook nog reliëf aangebracht worden, zodat de plank meer (voelbare) structuur krijgt.

Dit alles wordt samengeperst onder hoge druk en klaar is het laminaat!

opbouw laminaat

De  kwaliteit van laminaat – hoe kunt u die herkennen? 

De kwaliteit van laminaat wordt bepaald door een aantal factoren, waarvan de belangrijkste de hardheid van de toplaag is. De kwaliteit van het melamine bepaalt hoe duurzaam uw laminaat is, kortom hoelang het mee gaat. Daarnaast zijn de dikte van de laminaatplank en de persing ook doorslaggevend. Een dikkere plank is over het algemeen steviger dan een dunne plank. Onder een dunne plank verstaan we over het algemeen 6mm (of dunner). De steviger planken beginnen bij 8mm. Dikkere planken verminderen ook de kans op kieren in het laminaat en kraakgeluiden.

De kwaliteit van laminaat kan eenvoudig afgelezen worden aan de gebruiksklasse die aan ieder product is toegekend op basis van een genormaliseerde testmethode. De meest gangbare klassen zijn 31, 32 en 33, waarbij  de klasse met het hoogste getal het best bestand is tegen krassen en slijtage. Gebruiksklasse 23/31 wordt geadviseerd voor licht huiselijk gebruik, klasse 32 voor normaal huiselijk gebruik en klasse 33 in ruimtes waar continu veel gelopen wordt is, zoals winkelcentra of openbare gebouwen. Hoe hoger de klasse, des te meer slijtvastheid en des te duurder het laminaat. Voor het antwoord op de vraag welke laminaat kwaliteit het meest geschikt is, moet de afweging gemaakt worden waar het laminaat voor gebruikt wordt en om welke kwaliteit laminaat dat gebruik vraagt (let hierbij ook op het aantal gebruikers!)

Wat u moet weten over het laminaat van ParketDirect

ParketDirect koopt alleen laminaat vloeren in waarvan de melaminehars veelvuldig getest is en garant staat voor duurzaamheid. ParketDirect is een begrip geworden door een grote keuze te bieden in betaalbaar kwaliteitslaminaat. Het is daarom verstandig even verder te kijken dan de ogenschijnlijk ‘goede deal’ die u met laminaat uit de bouwmarkt doet. Daar blijkt al snel de lage prijs gekoppeld te zijn aan een al even lage kwaliteit (niet-duurzame melamine laag). 

ParketDirect biedt kliklaminaat van hoge klasse voor lage prijzen, zonder teleurstellingen achteraf. Ons advies is dan ook om laminaatvloeren met een lage gebruiksklasse (klasse 31) te gebruiken in bijvoorbeeld slaapkamers en voor de huiskamer een wat dikkere vloer te kiezen (8 mm) met een hogere gebruiksklasse (klasse 32). Als u de leg- en onderhoudsinstructies goed opvolgt, hebt u jarenlang plezier van uw vloer! 

Waardering: