Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Plinten

Hoeveel meter plint heeft u nodig?

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Plakplinten, fineer plinten en MDF hoge plinten

Met plinten kunt u uw laminaat of parket vakkundig en netjes afwerken. U dient namelijk altijd een opening van zo'n 10mm tussen de muur en de laminaatvloer of parketvloer te houden, zodat de vloer nog wat uit kan zetten. Dat staat natuurlijk niet heel fraai, zo'n opening tussen uw muur en de vloer...

Door plinten te leggen, kunt u dit 'gat' verdoezelen. Er zijn veel verschillende soorten plinten die u kunt gebruiken, maar doorgaans worden de lage plakplinten het meest gebruikt. Deze plinten zijn zeer handig en snel te leggen, omdat er reeds een plakstrip bevestigd is aan de onderkant van de plinten. U hoeft de plinten alleen nog maar te knippen met een verstekschaar. Plakplinten zijn het meest geschikt voor laminaatvloeren. Ook de plinten bestaan namelijk uit MDF, met een geprint decor bovenop. 

Fineerplinten zijn plinten van geperst hout, met een millimeter dun laagje echt eiken op de bovenkant. De fineerplinten van ParketDirect.nl zijn tevens voorzien van een plakstrip op de onderzijde, zodat u de plinten gemakkelijk kunt leggen en kunt monteren. Deze plinten worden voornamelijk gebruikt voor parketvloeren, omdat deze plinten vaak dezelfde afwerking (geolied/gelakt, etc) genieten als de parketvloeren zelf. Zo kunt u uw vloer professioneel afwerken.

MDF hoge plinten zijn plinten van ongeveer 8cm hoogte met een blok-afwerking of profiel-afwerking. Deze MDF plinten zijn standaard voorzien van een RAL-9010 folie die wel overschilderbaar is, maar overschilderen hoeft dus niet per se. Deze plinten dienen wel nog tegen de muur aan gekit te worden voor een vaste montage, bijvoorbeeld met deze plintenkit.