Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Laminaat vloerverwarming

Laminaat vloerverwarming, twee woorden die voor veel mensen een wenselijke combinatie zouden moeten vormen. Wij gaat u er alles over vertellen op deze pagina!

Laminaatvloeren van ParketDirect.nl kunnen gelegd worden in combinatie met vloerverwarming, tenzij anders vermeld en uitsluitend op voorwaarde dat vloerverwarming en laminaat correct geïnstalleerd worden. Daarnaast is het van belang dat u een ondervloer legt die de warmte goed verspreid en tevens enige vochtvorming tegen kan gaan. Een ondervloer die wij in ons assortiment hebben met de laagste warmteweerstand (en dus de meeste warmte doorgeeft) is de HeatFoil.

Laminaat en houten vloeren zijn zeer gevoelig voor grote en snelle temperatuurverschillen, omdat hout een natuurlijk product is (HDF is de drager van laminaat). Hierdoor kunnen de vloeren uitzetten of krimpen en dit kan leiden tot het kieren of bollen van de vloer. Het is verstandig om de verwarming geleidelijk aan warmer of kouder te zetten. 
Het laminaat mag een maximale oppervlaktetemperatuur hebben van 26˚Celsius wanneer de vloerverwarming aan staat. Dit houdt ook in dat de ingebouwde verwarming diep genoeg in de ondergrond moet liggen en hier eventueel een ondervloer tussen moet die de hitte van de verwarming aan kan. 
Bij een vloerverwarming die ook een vloerkoellingsinstallatie heeft is een speciale ondervloer noodzakelijk. Deze ondervloer moet namelijk niet alleen de warmte en kou geleiden naar het oppervlak, maar ook nog eens dampdicht zijn. Er kan namelijk condensvorming ontstaan wanneer de elementen van warm naar koud gaan of omgekeerd. Deze condens kan dan in het laminaat trekken en het laminaat kan dan gaan bollen.

Neem de volgende richtlijnen in acht bij het installeren van vloerverwarming in combinatie met laminaat:

Voorbereiding van vloerverwarming: 

• De verwarmingselementen van de vloerverwarming moeten minimaal 3 cm diep in de basisvloer (ondergrond) gegoten worden. 
• Voordat het laminaat op de vloer geplaatst wordt is het noodzakelijk dat de vloerverwarming naar behoren (volgens de richtlijnen van de fabrikant) functioneert.
• Het vochtgehalte van de ondergrond mag niet boven de 1,5% uitstijgen. Is het toch hoger, dan is een vochtscherm noodzakelijk. 
• Let erop dat u een ondervloer kiest die geschikt is voor vloerverwarming. Dit staat er bij de producten van ParketDirect.nl altijd bij.

Installatie van de laminaatvloer:

• Voordat u de laminaatvloer kunt installeren moet de vloerverwarming volledig uitgeschakeld zijn. De vloer mag tijdens de installatie niet warmer zijn dan 18˚Celsius. 
• U kunt nu het dampscherm, de ondervloer en het laminaat installeren volgens de leginstructies. Let erop dat de ondervloer als een kuip gelegd moet worden (tegen de muur aan en 3 tot 5 cm boven het oppervlak uit moet steken. Dit snijdt u later weg).
• Houd een zwelnaad van ten minste 10 mm over aan alle zijkanten van de vloer en opbstakels. 
• Na het leggen van het laminaat moet de vloerverwarming de eerste 24 uur uitgeschakeld blijven. Daarna kan de temperatuur met stappen van 5˚ Celsius per dag weer opgevoerd worden.
• Wanneer de vloerverwarming een langere tijd uit is geweest dient u de verwarming weer stapsgewijs op te voeren. 
• De maximaal toegestane oppervlaktetemperatuur van de vloer is 26˚Celsius.

Waardering: