Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Geluiddempende ondervloer

Een bepalende factor voor contactgeluidsisolatie van laminaat is de ondervloer. Laminaat zelf geeft eigenlijk geen reductie. Uiteraard helpt het een beetje als de vloeren wat dikker zijn (dus zo rond 8 mm), maar dit is verder geen bepalende factor. De kwaliteit en dikte van de ondervloer bepalen de geluidsisolatie richting de onderliggende ruimte (bijvoorbeeld de onderburen). Dit is dus vooral belangrijk voor het ‘loopgeluid’ in appartementen, flatgebouwen en bijvoorbeeld kantoren, waarin huis- of kantooreigenaren boven elkaar wonen en een harde vloerbedekking hebben zoals parket en laminaat. De grootste klachten in huizen en appartementengebouwen bestaan uit Loopgeluid en contactgeluid met laminaat- en parketvloeren. Er zijn door de Vereniging van Huiseigenaren strengere regels opgesteld om het contactgeluid en de klachten te verminderen. Deze stricte regels zijn ook opgenomen in het bouwbesluit.

Deze regels houden in dat een ondervloer vaak TNO getest moet zijn op de wettelijke norm van een reductie van 10dB . Een ieder dient zich hier dan ook aan te houden.
Kijk op deze pagina voor meer informatie met betrekking tot de regelgeving van de VVE.

Laminaat en geluid

In het bouwbesluit staat vast dat wanneer er een vloerbedekking wordt geplaatst, zoals parket en laminaat, deze inclusief ondervloer een reductie van contactgeluid moet geven van tenminste 10db Δlin. Deze reductie moet worden gemeten volgens de laatste NEN-BS-EN-ISO 140-8 /71/2 (NPR5079). Let erop bij het kopen van een laminaat- of parketvloer voor in bovenwoningen en appartementen dat u een ondervloer erbij koopt die TNO-getest is, zodat u de garantie heeft dat de ondervloer aan de Nederlandse regelgeving voldoet en niet later voor verrassingen komt te staan. Hiermee voorkomt u problemen met buren en de Vereniging van Huiseigenaren. Zij kunnen u altijd om een TNO-certificaat vragen als dit nodig is. Zorg ervoor dat u deze meegeleverd krijgt met uw laminaat of parket, of vraag deze alsnog op.

Wij adviseren om tevens een foto te maken van de gelegde ondervloer. Hiermee kunt u laten zien dat de ondervloer daadwerkelijk gelegd is, zodat u niet uw laminaat of parket eruit moet halen om dit aan te kunnen tonen.

Bij ons koopt u voordelig uw ondervloer met TÜV-certificaat:

HeatFoil     PF Subliem       PF-Felt Silent plus

Waardering: