Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Laminaat op houten vloer

Laminaat leggen op een houten vloer is in principe geen probleem. Wel is het zaak dat u de houten vloer die er al ligt op een aantal dingen controleert:

  • Losliggende delen: deze moeten eerst vastgezet worden
  • Oneffenheden: deze moeten eerst afgevlakt worden. Als dat niet mogelijk is, zal er een tussenvloer nodig zijn
  • Schroeven en spijkers: deze moeten volledig in het hout liggen of verwijderd worden
  • Bolling / krommingen van het hout: als de vloer teveel bolt of deukt, zal een tussenvloer van spaanplaat nodig zijn
  • Kruipruimtes: indien aanwezig, is een vochtwerend scherm noodzakelijk
groene platen leggen

Als de houten vloer als ondervloer volstaat, zorg er dan voor dat het laminaat dwars op de bestaande houten vloer gelegd wordt. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat de naden van het laminaat gelijk vallen met de naden van de houten ondergrond. Anders kan een verende werking ontstaan en kunt u de klikverbindingen van het laminaat kapot lopen. Het laminaat zal dan gaan kieren en bollen en niet meer stabiel aanvoelen. Wanneer u echter spaanplaat of groene ondervloerplaten tussen de houten vloer en het laminaat legt, hoeft u hier geen rekening mee te houden. In dat geval kunt u het laminaat leggen zoals u wilt (kijk ook bij richting van laminaat). Zorg er wel voor dat de platen in dat geval goed vastzitten aan de houten ondergrond en alle deuren en kasten in huis nog steeds open kunnen ondanks dat de vloer nu iets hoger ligt.

De groene ondervloerplaten van PF-Felt plus hebben wij in ons assortiment, evenals andere ondervloeren.

pf felt 

Deze platen zijn 7mm dik en zijn zeer goed in staat om oneffenheden (tot 3mm) uit te vlakken. Tevens zorgen ze ervoor dat de 'naden' van de houten ondergrond wegvallen, zodat u het laminaat in elke gewenste richting kunt leggen.

Indien u in een appartement woont en zoekt naar een ondervloer met geluidreductie, hebben wij de PF-Felt Silent+ in ons assortiment:

silent plus

De PF-Felt Silent+ platen zijn 9mm dik en zijn door het TUV getest op een geluidreductie van maar liefst 10dB! Daarnaast hebben deze platen ook het vermogen om oneffenheden uit te vlakken en 'naden' van houten planken die onder uw laminaatvloer liggen op te vangen.

 

Waardering: