Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Legrichting laminaat

Uw laminaat kunt u het beste in de richting de lange zijde van de kamer leggen. Dat wil zeggen dat de planken in de lengte van de kamer leggen, op deze manier verlengt u namelijk de kamer optisch een stuk.

In vierkante kamers kunt u het beste het laminaat leggen richting het raam, dus het licht. Zo valt het licht in de lengte van de plank valt en lijkt de kamer optisch langer.

Het is echter niet mogelijk om het laminaat direct  op een houten ondergrond of een oude parketvloer te leggen in dezelfde richting. Dit zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de naden van de nieuwe en de oude vloer precies gelijk lopen en dan kunt u last krijgen van het doorbuigen van de planken. Dit heeft tot gevolg dat u de klikverbinding stuk kan lopen en uw laminaat gaat kraken en kieren. U zult het laminaat dan haaks op de oude, houten ondergrond moeten leggen.
U kunt dit voorkomen door hier groene ondervloerplaten (minimaal 7mm dik) tussen te leggen, die de vloer weer egaal en stabiel maken om het laminaat weer in de lengte van de kamer te kunnen leggen.

Niet alleen de richting van het laminaat, maar ook de breedte van de planken kunnen bijdragen aan het optisch vergroten of verkleinen van een ruimte. Brede planken doen het over het algemeen goed in grote ruimtes, waar smallere planken het beter doen in kleine ruimtes.

U kunt een laminaatvloer ook in schuine richting leggen. Dit vereist wel wat meer handigheid en nauwkeurigheid dan het leggen van de vloer in horizontale of verticale richting. Soms kan dit gunstiger zijn voor het aangezicht van het vertrek, bijvoorbeeld als u in een hoek uw kamer binnenkomt, of wanneer uw kamer bestaat uit twee losse vierkanten.

Als bovenstaande regels niet toepasbaar zijn is ons advies bij twijfel om aantal planken in verschillende richtingen neer te leggen en te kijken naar wat u mooi vindt.

Waardering: