Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Parket lakken

Eén van de afwerkmethodes voor parket is lakken. Lak wordt meestal opgebracht in 3 lagen en is verkrijgbaar in een extra matte, matte en glans uitvoering. Wanneer de vloer in een ruimte met veel verkeer komt te liggen (project gebruik) is het aan te raden om een watergedragen PU-lak aan te brengen. Deze heeft namelijk een hoge slijtvastheid.

Onderhoud van gelakt parket:

Voor het onderhoud van een gelakte parketvloer moet u een aantal dingen weten. Over het algemeen is het stofzuigen en afnemen met een vochtige doek voldoende om uw parket schoon te maken. Wij adviseren u wel om de gelakte vloer zo’n één tot vier keer per jaar (afhankelijk van de gebruiksintensiteit) te bewerken met speciale polish om kleine krasjes weg te werken en de glans van de vloer terug te brengen. Na zo’n één tot vijf jaar (afhankelijk van de gebruiksintensiteit) zal de gelakte parketvloer opnieuw moeten worden behandeld met lak

Voordelen van gelakt parket:

Gelakte parketvloeren zijn makkelijk te onderhouden, zijn afgesloten voor vuil en vocht en zijn minder gevoelig voor vloeistoffen. Het is altijd belangrijk om vloeistoffen zo snel mogelijk van uw parket te verwijderen, echter een gelakte parketvloer kan hier iets beter tegen dan bijvoorbeeld een geoliede parketvloer. De laklaag geeft niet af en is een klein beetje stroef.

Nadelen van gelakt parket:

Lak slijt op den duur en is krasgevoelig. Dit heeft tot gevolg dat na een aantal jaar de vloer opnieuw gelakt zal moeten worden. Daar komt bij dat het aan te raden is om de vloer een aantal keer per jaar te verzorgen met polish. Een lakvloer kan niet plaatselijk bijgewerkt worden 

Wanneer met de parketvloer zwevend wil leggen is de vloer eigenlijk niet geschikt om te worden afgelakt. Lak gaat namelijk ook in de groeven zitten en veroorzaakt hiermee een verlijmend effect in de mes en groef. Een gelakte vloer kan beter ook niet in een bar of kroeg gelegd worden, omdat glas makkelijk in een gelakte vloer te trappen is. Het is zeer lastig om dit er weer uit te halen. Een gelakte vloer is daarentegen wel handig in een ruimte waar vaak geknoeid wordt, omdat een gelakte vloer makkelijker schoon te maken is dan bijvoorbeeld een geoliede vloer. Let er overigens wel op dat het lakken van een vloer bijna nooit stofvrij gebeurt. De vloer trekt tijdens het lakproces vuil en stof aan. Dit is eigenlijk niet te voorkomen. Alleen fabrieksmatig afgelakte vloeren hebben hier minder last van, omdat zij over speciale technieken en ruimtes bezitten.

Waardering: