Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Whitewash parket

Bent u ook zo weg van de whitewash look?

?
Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Whitewash vloeren

Whitewash vloeren zijn niet meer weg te denken bij hedendaagse interieuren. Waar men vroeger nog veel voor de klassiek eiken look ging, neigt men steeds vaker naar een wat lichtere look. Een whitewash parket kan daarbij een uitkomst zijn! Hoewel er bij de term 'whitewash' aan veel verschillende afwerkingen gedacht wordt, is men het er over eens dat het een wittere look aan een houten plank moet geven. 

Whitewash afwerkingen

Een houten parketvloer kan natuurlijk met verschillende soorten afwerkingen afgemaakt worden. Parket kan namelijk met een lak, olie of hardwax finish tot eindproductgemaakt worden. Elk van deze afwerkingen kan weer zijn eigen kleur krijgen, zo ook wit bijvoorbeeld. Met een whitewash finish wordt doorgaans bedoelt dat de houtstructuur, nerven en het beetje bruinige van het originele hout, eiken bijvoorbeeld, nog zichtbaar is onder de dunne laag witte finish. Dit effect verkrijgt men het best met olie of hardwax. Zo creëert men toch een soort 'natuurlijke look' van een parketvloer, maar met een veel lichtere uitstraling. Wanneer er over een whitewash afwerking met lak gesproken wordt, betekent het vaak dat de vloer geborsteld wordt, waarna de geborstelde nerven met een witte lak gevuld worden. De overige lak wordt weggepoetst en daarna naturel afgelakt. Hierdoor ontstaat er een soort 'tijgervelletje' voor de plank. Een dekkend witte vloer valt doorgaans dan weer niet onder de noemer whitewash. 

Elke afwerking behoeft ook weer z'n eigen onderhoud. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag door naar onze deskundige artikelen.