Parket Direct is overgenomen door Bebo Parket.
Wilt u bestellen? Bel met 0546-750238 of bezoek onze website BeboParket.nl
  1. Heeft u vragen?
  2. 0546-750238

Product was successfully added to your shopping cart.

Houten vloer schoonmaken

Hoe kunt u het beste een houten vloer schoonmaken?

Het schoonmaken van een houten vloer staat bij veel mensen te kennen als een grote klus. Tevens een klus waar veel vragen over zijn, want voor het schoonmaken van een houten vloer bestaan heel veel artikelen.
Omdat onze houten vloeren afgewerkt zijn met Woca-producten, hebben wij in dezelfde lijn ook schoonmaakproducten gekozen, die bewezen effectief zijn.
Zo wordt het schoonmaken van een houten vloer geen enorme opgave, maar kinderspel!

Met deze tips zult u uw houten vloer keurig schoon houden en uw houten vloer zal er prachtig bij komen te liggen. Wanneer u deze stappen opvolgt voor het schoonmaken van uw houten vloer kunt u nog heel lang van uw parketvloer genieten!

Allereerst is het belangrijk dat u uw houten vloer goed stofzuigt. Daarnaast geeft de Woca Onderhoudszeep uw vloer de juiste bescherming tegen vuil.

Benodigdheden:

  • Woca Natuurzeep naturel of wit --> bij ons hier te koop in de webshop!
  • 2 emmers
  • Mop/goede dweil

Hoe gaat u te werk?

1. Als eerste dient u 2 emmers te vullen. 1 Emmer met schoon, warm water. De tweede emmer met 5 liter schoon, warm water en een kopje (125ml) Woca Natuurzeep.
Indien het de eerste keer is dat u uw houten vloer gaat schoonmaken met de natuurzeep, raden wij aan om een dubbele dosis zeep te nemen voor het eerste gebruik (250ml). 

 Woca Natuurzeep1

2. Dompel de mop of dweil onder in de emmer die u heeft gevuld met het water en de Woca natuurzeep. 

Woca Natuurzeep2

3. Nu wringt u de mop/dweil half uit, zodat er genoeg zeep aan de mop zit, maar wel zodat de de mop niet zeiknat is. 

Woca Natuurzeep3

4. Met de vochtige mop kunt u nu enkele vierkante meters houten vloer schoonmaken. Wanneer u extra vuile plekken tegen komt, kunt u die met wat extra zeep schrobben.

Woca Natuurzeep4

5. Spoel de mop hierna goed uit in de emmer die u heeft gevuld met het schone spoelwater. Hierna dient u de mop goed uit te wringen!

Woca Natuurzeep5

6. Vervolgens moet u de mop weer in de emmer met zeepwater onderdompelen en weer krachtig en goed uitwringen!

Woca Natuurzeep6

7. Met deze schone, droge mop veegt u vervolgens het losgeweekte vuil van uw houten vloer op. 
Spoel de mop hierna opnieuw uit in de emmer met spoelwater en herhaal stap 2 t/m 7 totdat uw hele houten vloer schoon is. 

Wanneer de emmer met spoelwater erg vies wordt, dient u deze te vervangen met schoon spoelwater. 

BELANGRIJK: Dweil uw vloer nooit na met schoon water. De Woca Natuurzeep laat na elke reinigingsbeurt namelijk een laagje sojavetten en kokosvetten achter, die uw houten vloer beschermen. 
Vocht en vuil kunnen hierdoor niet zomaar in uw houten vloer trekken, maar blijven op het oppervlak liggen. Wanneer u uw houten vloer na het schoonmaken nog zou nadweilen met schoon water, haalt u deze beschermlaag weer weg.

Lees ook ons volledig onderhoudsplan voor uw parketvloer!

Waardering: