Een huisdier is vaak een belangrijke factor om rekening mee te houden bij uw interieurkeuze, zeker als het om een kat of hond gaat die los door uw huis loopt. Het is daarom niet te vermijden dat uw meubels sneller slijten en er iets vaker gestofzuigd moet worden vanwege de haren. Maar hoe kunt u de houten vloer, het parket of het laminaat goed onderhouden met een dier in huis? Wat doet u als uw dier een klein “ongelukje” op de mooie vloer heeft gehad? En hoe zit het met krassen? ParketDirect zocht het voor u uit en zette hier op ons blog de tips op een rij!

Tips voor dier en vloer

- Laminaat is erg kras- en vlekbestendig. Dit komt door de samenstelling van de planken en de toplaag waar het mee is afgewerkt. De nageltjes van uw kat of hond zullen op laminaat dus niet snel veel schade aanrichten, maar bij zeer intensief gebruik is het soms niet te voorkomendat er zichtbare gebruikssporen achterblijven.

- Regelmatig de nagels van uw dier knippen helpt om de vloer én meubels in goede staat te houden. Maak deze echter niet te kort, uw huisdier heeft zijn nagels namelijk nodig om niet uit te glijden op gladdere vloeren. Bij de dierenwinkel vindt u speciale nagelknippers voor honden en katten.

- Door hun gladde oppervlak nemen laminaat en parket geen stof op. Daarom zijn de haren van uw huisdier gemakkelijk weg te stofzuigen en vieze pootjes met een natte doek zo weg te poetsen!

- Het parket kunt u ook met een dier in huis gewoon lakken. Een voordeel is dat de houten vloer dan minder gevoelig is voor vocht en vlekken met een vochtige doek in een handomdraai verwijderd zijn.

- U kunt uw houten vloer met vloerwas behandelen om een minder glimmend maar toch verzorgd effect te krijgen. Een voordeel van wax is dat het uw vloer minder krasgevoelig maakt en daarom geschikter voor zwaardere honden met grotere nagels.

- Het gebruik van vloerolie is veilig voor huisdieren en kinderen. Dit geeft uw vloer een natuurlijke uitstraling, maar maakt deze wel gevoeliger voor vlekken door vocht van waterbakken en ongelukjes met urine of braaksel.

- U kunt er voor kiezen om een placemat onder de drinkbak van uw dier te leggen. Zo blijft de houten vloer ook op het stuk waar uw kat of hond eet mooi, kunt u eventueel geknoeid water snel opvegen en verder gemakkelijk schoonhouden. 

Wilt u meer weten over het onderhoud van uw parket of laminaatvloer? Kijk dan ook eens in onze Kennisbank, of neem contact op met onze experts via de chat, op info@parketdirect.nl of 0800-333 2 111 

kat